Skoči na vsebino

Kitaristi iz društva MOST Ajdovščina in postavitev jaslic

18. december 2023

Prvi teden decembra je bil prepleten z različnimi dogodki. Čisto pravi koncert so nam pripravili Kitaristi iz Ajdovščine. Z zimzelenimi skladbami so nas popeljali v neke minule čase ter nam srce in dušo pobožali z večnimi melodijami slovenskih pa tudi tujih pesmi.

Veseli december smo nadaljevali s peko peciva in okraševanjem doma. Šivali smo tudi majhne, rdeče škorenjčke s katerimi smo obdarili vse stanovalce. Seveda, škorenjčki niso bili prazni. Nekaj »čokolatinov« se je našlo v njem, da smo se posladkali. V prostorih DC Mavrica in začasnih namestitvah smo spekli in lično zapakirali goro piškotov. Podarili smo jih Gimnaziji Nova Gorica. Z vsakoletno dobrodelno akcijo Zlati oreh zbirajo sredstva za šolski sklad, s katerim pomagajo pri učnih vsebinah dijakov. Veseli in ponosni smo, da tudi naš dom prispeva pri tako plemenitih dogodkih. Na ta način utrjujemo medgeneracijske vezi.

Že tradicionalno nas v decembru obiščejo učenci OŠ Dornberk. Pri glavnem vhodu skupaj postavimo jaslice. Brez petja ne gre, zato skupaj zapojemo božične pesmi in se okrepčamo s pecivom in čajem. Učenci so tako lepo peli, da bi jih najraje kar obdržali. Veseli smo njihovih obiskov.