Skoči na vsebino

Pustna zabava s pikapolonicami in plesno skupino ADC

13. februar 2024

V našem domu se trudimo vzpodbujati veselje in dobro voljo vsak dan, ne le v najbolj norčavem času v letu. Vendar je  v pustnem času vse dovoljeno. No, skoraj vse. Že v januarju smo izdelovali pisane verige in maske lepljenke. Pri tem delu so najbolj blesteli stanovalci v prvem nadstropju in uporabniki DC Mavrica, ki so izdelali res čudovite maske s katerimi so animatorke okrasile dom. Pisane barve, veselo vzdušje, mamljiv vonj piškotov so nas prebudili iz nekoliko samotnega januarja. Želeli smo pregnati dnevno meglo in sivilo  ter se ogreti na sončku. Dom je zaživel v žarečih barvah, kar nam je priklicalo smeh in veselje na obrazih in v srcih.

Vesele maškare so zaživele že pri jutranji negi. Pikapolonice, zajčice, mucke in še kdo so zavzele dom ter nas dobro nasmejali. Dom je kar pokal od dobre volje in srčnega veselja, ki se je nadaljevalo v jedilnici. Z živahnimi pesmimi je zaživel domski Žoga bend, tokrat z maskami na obrazih. Še zdaj se sprašujemo, kdo se je skrival za domiselnimi maskami. Oni pa modro molčijo. Prepoznali smo le njihovo vodjo, mično pikapolonico, ki, tako kot oni, spretno vrti kuhalnici.

In potem so privršale … direktno iz Ria de Jeneira … plesalke iz Ajdovščene, Plesnega centra ADC ajdovke in štorovke.  Zavrtele so se v veselih, glasnih in hitrih ritmih sambe, rumbe in še česa… To  so nam  pognale kri po žilah! Ploskanju in smehu kar ni bilo konca. Pridružile so se jim tudi naše pikapolonice in še ena Pika Nogavička se je našla. Mične dame so res enkratno zaplesale. Se že veselimo naslednjega obiska. Iz Ajdovščine ali Brazilije. Ne bomo čakali Pusta.

Pustovanje se je nadaljevalo v popoldanskih urah. Pikapolonice so obiskale prav vse stanovalce po domu. Razdelile  so slastne štravbe in miške. Najboljše pripravljajo kuharice, kuharji in kuharski pomočniki  v domski kuhinji, ki so se že od zgodnjega jutra spretno vrteli okrog vročega olja. Pustne sladice zahtevajo posebno spretnost in znanje, zato si vsi delavci in delavke v kuhinji zaslužijo vso pohvalo in hvaležnost. Seveda, ni manjkala dišeča kava.

Za konec letošnjega pustovanja so nas v poznih popoldanskih urah obiskali veseli pustarji iz Prvačine. Prvačka pleh muzika se je pripeljala na okrašenem traktorju, završali in zaigrali so med nami. Pred domom so glasno zatrobile trobente, tromboni, spremljali so jih nežni toni flavt, bobni pa so vse skupaj zaokrožili. Fantje in dekleta Prvačke pleh muzike vedno pripravijo pravi mali koncert. Kot se spodobi za ta čas, smo jih pogostili s slastnimi krofi. Ker je bila že nekoliko pozna ura, njih pa je čakala še dolga pot, so se okrepčali z dobro kapljico. Izkoristili smo priložnost in se dogovorili za nekoliko večji dogodek. Dan je že bil tak, kjer je skoraj vse dovoljeno.

Veselega tedna še ni bilo konec. O peki srčkastih piškotov in Valentinovem pa na naslednji strani.